Nu finns det mejeriprodukter!

Jag har vid ett flertal tillfällen försökt skriva här på bloggen men bara lyckats få iväg en rubrik och inget mer. Nu verkar den dock äntligen fungera igen. Verksamheten i Brattfors bönhus har varit låg nu ett tag, mycket p g a att vi arbetat med att få igång det nya gårdsmejeriet på Nylidens ekogård. Nu är det igång och därmed går det att prenumerera på gårdsförädlad ekologisk yoghurt och mjölk i Brattfors. Tanken är att vi tar med oss de beställda mejeriprodukterna till bönhuset varje torsdag. Bönen mellan 19.30 och 20 på torsdagskvällarna återupptas i samband med detta. Prislista (allt är ekologiskt av mjölk från fjällkor och med naturlig fetthalt): Yoghurt 32 kr/liter,  avrunnen mat-yoghurt 20 kr per burk (200g) och pastöriserad men icke homogeniserad mjölk 50 kr för en 2,5 liters dunk. En prenumeration innebär att man betalar för tio leveranser åt gången via faktura, men att man kan hoppa över vissa veckor om man säger till veckan innan. 10% av pengarna från det som säljs i Brattfors kommer gå till bönhusets underhåll.

Årets grötfest blir 15/12!

 

Idag är det dags 13.00!

 

Kom till bönhuset imorgon

 

Imorgon kl 13-17

 

Har bönhusen en framtid?VaVVa!V

Scoutdax

På torsdag kl 18.00, gemensam andakt kl 19.30 för dem som vill komma. Och nu är det varmare!

Nu är det dags igen!

På torsdag är det scouter igen i bönhuset kl 18.00, följt av aftonbön kl 19.30. Välkomna!
 
Ändring: Aftonbönen är tyvärr inställd i ikväll.

Efter sportlovet...

...tar vi nya tag. Scouter och aftonbön på torsdag. Bönen börjar 19.30.

Sändande förening klar!

Idag blev det bestämt att jag och Fredrik blir medlemmar i Pengsjö EFS som håller till i södra delen av Vännäs kommun (ca 2,5 mil från Brattfors), för att med den gemenskapen som sändande förening kunna arbeta i Brattfors, eftersom det verkar ta ett tag innan vi är tillräckligt många för att bilda en lokal EFS-grupp. Det känns bra för oss att vara med i en EFS-förening som både ligger nära vår bostad och åt Brattforshållet till, när det nu inte finns någon grupp i Brattfors än. Men hör gärna av er om ni vill vara medlemmar så bildar vi en lokal EFS-grupp, det är målet! Tills dess får vi tacka Pengsjö EFS för bredvilligheten att ta emot oss som medlemmar och viljan att genom detta och förbön stärka missionen i Brattfors.

Be- Bad- Bett

Förra gången var det Bad på scouterna så nu kanske ni oroar er för att det är dags för Bett. Det hoppas jag iallafall inte, men ett och annat nålstick kan det nog bli tal om på torsdag när vi ska försöka hålla kvar den goa värmen från badhuset i Nordmaling (de har extra varmt vatten på torsdagar just) ytterligare genom att sy lägerbålsfiltar. För er som undrar vad det är kan jag berätta att det är en filt med huvudhål i som man bär utanpå övriga kläder. Är det någon läsare av den här bloggen som har för många filtar (helst av ylle) så får ni gärna höra av er och skänka någon. Tanken är att de ska hänga i bönhuset för att användas på aftonböner m fl låguppvärmda aktiviteter, med undantag för när scouterna är på läger förstås - men då är det ju sommar... 19.30 är det så dags att Be - kom hjärna - du är hjärtligt välkommen!

Scout ska ut

Scoutplaneringen kommer under vårterminen till en början att följa ett annat mönster än i höstas då vi hade scouter och aftonbön i Brattfors bönhus varje torsdag. Denna termin blir det scouter och aftonbön i bönhuset regelbundet varannan vecka, men veckorna däremellan kommer scouterna för det mesta åka på utflykter eller göra liknande aktiviteter som förhindrar dem att hålla aftonbön just i Brattfors bönhus, i alla fall till en början. Håll därför utkik här på bloggen eller fråga dig för om du tänker komma, så att vi verkligen är där. Om två veckor ska scouterna t ex till Hammarhallen i Nordmaling och bada. Nu på torsdag står det däremot "Kökskul" på programmet och det är efter detta kuliga (ev kan man få smaka...) aftonbön kl 19.30 för alla som vill och har ordentligt med varma kläder.

Terminsstart

På torsdag kl 18.00 startar scoutkvällarna i Brattfors bönhus igen. Kl 19.30 ber vi aftonbön - scouterna och andra intresserade. Ta på varma kläder och be om brinnande hjärtan så kör vi igång för år 2013!

Jullov

Jag borde väl ha skrivit här långt tidigare och berättat om hur Grötfesten avlöpte för er som inte var där, men det kom kalvningar och annat emellan. Det var en trevlig fest och jag tror inte jag var ensam om att tycka det! Tids nog kanske jag kommer mig för att lägga ut några bilder. Nu har scouterna jullov och det blir därför inga aftonböner på torsdagarna förrän de drar igång igen nästa termin. God fortsättning på julen och ett riktigt Gott Nytt År!

Grötfestvecka

Denna vecka präglas av förberedelserna inför grötfesten på söndag den 9 december kl 15.00. Idag skickade jag in en annons i predikoturerna under rubriken "Nordmaling övriga". Detta blev rubriken denna gång eftersom mycket är i sin linda, bl a hur vi organisatoriskt kommer höra ihop med EFS och Svenska kyrkan. Grötfesten kommer ha ett ganska traditionellt innehåll. Henrik Berglund, präst i Lycksele, kommer och håller en adventsbetraktelse och därutöver blir det bl a sång av undertecknad, luciatåg med scouterna som också avslutar sin termin i och med detta, och överraskning för barnen (tomte). Samt förstås julgröt, kaffe mm. På torsdag blir det därför inte aftonbön och scouter som brukligt utan vi ses istället på söndag. Vi kommer sätta på värmen och öva det sista på lördagen, så det bör hinna bli ordentligt varmt också dagen till ära. Är det fest så är det. Välkomna!
RSS 2.0